Hatha Yoga og Mindfulness

Yoga er en mange tusen år gammel indisk treningsform, som ble brakt over til Vesten med stor suksess for flere generasjoner  siden.

Yoga er et sanskritt begrep som betyr å forene kropp og sjel. Slik er Yoga mer enn en vanlig treningsform. Yoga handler om å koble fra det som var før og det som skal komme senere –  til å være tilstede her og nå. Yoga handler om å trene kropp og sinn .

Det har dannet seg mange typer yoga over tid. Jeg underviser klassisk yoga : Hatha Yoga.

Mindfulness er et uttrykk som er skapt for noen 10 år tilbake i tid  av den amerikanske legen og meditasjonslæreren Jon Kabat -Zinn. Mindfulness er et forholdvis nytt begrep, men er selvsagt ikke noe nytt. All trening av mindfulness bygger på eldgammelt  tankegods og kan oversettes til norsk med oppmerksomt nærvær

Selvom Yoga opprinnelig hadde det meditative aspektet av nærvær integrert i den fysiske aktiviteten,  får ofte yogakursene i vår kultur en  «fitness»  tilnærming . I yogatimene mine integrerer vi mindfulness gjennom hele timen.

I timene med Hatha Yoga og Mindfulness 50+ trener vi kropp og sinn. Vi trener oppmerksomt nærvær mens vi gjør aktive dynamiske bevegelser – og mens vi er i passive stillinger.  Asana´ene (bevegelsene og stillingene) er tilrettelagt i forhold til at vi alle har levd en stund – yogatimene inneholder skånsom yoga.

Vi trener pust og bevegelser  i samspill,  vi trener pust i stillinger vi synker inn i ,  og vi har korte  guidete meditasjonsøkter. Yogatimene starter og  avsluttes  med avspenning.

Det er viktig for meg som yogalærer at hver og en i yogagruppen oppleve trygghet  med hensyn til eventuelle fysiske utfordringer med egen kropp. Derfor ber jeg om opplysninger om kroppslige forhold før kursstart. På den måten finner vi fram til  modifikasjonene du trenger, i forhold til de eventuelle fysiske vondter  / begrensninger du har opplyst om.

Temaer fra yogafilosofien, kan kanskje virke banale i sin enkelhet. Eksempler her er ikke konkurrerende holdning – vennlighet mot seg selv og andre.  Dette er aspekter vi integrerer inn i timene, og som kan være verdt å ta med seg til hverdagen der ute.

 

Vinter  2021 tilbys 10 ukers kurs med Hatha Yoga og Mindfulness 50+ 

VINTER KURSET ER FULLTEGNET

med 2 små grupper på onsdager =  Gruppe 1) kl 10.45 – 12.00.  = Gruppe 2)  kl. 12.30 – 13.45 
Kursene starter onsdag 13. januar  og avslutter onsdag før påske. – Ingen yoga i skolens vinterferieuk (uke 8).
Kurset koster kr 1500 

For informasjon om påmelding og betaling, klikker du deg inn øverst på websiden – til kapittelet : Informasjon / Påmelding 

O

Velkommen til kurset Hatha Yoga og Mindfulness 50+ 
  • Treningen vil gi deg økt styrke, vitalitet,fleksibilitet, balanse – sinnsro. 
  • Treningen kan bidra i livet ditt med større bevissthet om kropp, pust og sinn.

For påmelding, klikk deg inn (ved Meny feltet øverst på websiden) – til kapittel:  Informasjon / Påmelding

Hatha Yoga og Mindfulness