Hatha Yoga og Mindfulness

Yoga er en mange tusen år gammel indisk treningsform, som ble brakt over til Vesten med stor suksess for flere generasjoner  siden.

Yoga er et sanskritt begrep som betyr å forene kropp og sjel. Slik er Yoga mer enn en vanlig treningsform. Yoga handler om å koble fra det som var før og det som skal komme senere –  til å være tilstede her og nå. Yoga handler om å trene kropp og sinn .

Det har dannet seg mange typer yoga over tid. Jeg underviser klassisk yoga : Hatha Yoga.

Mindfulness er et uttrykk som er skapt for noen 10 år tilbake i tid  av den amerikasnke legen og meditasjonslæreren Jon Kabat -Zinn. Mindfulness er et forholdvis nytt begrep, men er selvsagt ikke noe nytt. All trening av mindfulness bygger på eldgammelt  tankegods og kan oversettes til norsk med oppmerksomt nærvær

Selvom Yoga opprinnelig hadde det meditative aspektet av nærvær integrert i den fysiske aktiviteten,  får ofte yogakursene i vår kultur en  «fitness»  tilnærming . I yogatimene mine integrerer vi mindfulness gjennom hele timen.

I timene med Hatha Yoga og Mindfulness 50+ trener vi kropp og sinn. Vi trener oppmerksomt nærvær mens vi gjør aktive dynamiske bevegelser – og mens vi er i passive stillinger.  Asanaene (bevegelsene og stillingene) er tilrettelagt i forhold til at vi alle har levd en stund – yogatimene inneholder skånsom yoga.

Vi trener pust og bevegelser  i samspill,  vi trener pust i stillinger vi synker inn i  og vi har korte  guidete meditasjonsøkter. Yogatimene starter og  avsluttes  med avspenning.

Det er viktig for meg som yogalærer at hver og en i yogagruppen oppleve trygghet  med hensyn til eventuelle fysiske utfordringer med egen kropp. Derfor ber jeg om opplysninger om kroppslige forhold før kursstart. På den måten finner vi fram til  modifikasjonene du trenger, i forhold til de eventuelle fysiske vondter  / begrensninger du har opplyst om.

Temaer fra yogafilosofien, som for eksempel ikke konkurrerende holdning – vennlighet mot seg selv og andre, kan kanskje virke banalt enkle, men er blandt andre aspekter vi trekker inn i timene, og som kan være verdt å ta med seg til hverdagen der ute.

 

Høst semesteret 2019 med Hatha Yoga og Mindfulness 50+ 

sarter onsdag 28. august og varer i 15 uker til 11. desember. – Ingen undervisning i skolens høstferie (uke 40)

O

Velkommen til Hatha Yoga og Mindfulness 50+ i kursrekke eller individuell veiledning.
  • Treningen vil gi deg økt styrke, vitalitet, balanse sinnsro. 
  • Treningen kan bidra i livet ditt med større bevissthet om kropp, pust og sinn.

Håper å se deg på yogamatten!

 

For påmelding, klikk deg inn på kapittel:  Informasjon / Påmelding

Hatha Yoga og Mindfulness